Ovogodišnji Nacionalni dan davanja posvećen je mladima, pre svega organizacijama koje se bave mladima, njihovim potrebama, problemima, nedoumicama. Mladi se nalaze u dobu života u kom pomoć može presudno da promeni kvalitet života, ali i pogled na svet. Ako uspemo da pomognemo mladima, pomogli smo da se formira nova generacija koja će znati kako da pomaže onima koji dolaze posle njih.

Organizacija koja je svojim zalaganjem i radom zavredila ovogodišnje svedočanstvo dobrote je Fondacija Jedro.

Fondaciju “Jedro” osnovale su porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite i lečenja obolelih od ove opake bolesti. Na inicijativu Fondacije 55 poznatih domaćih muzičara, glumaca i javnih ličnosti otpevalo je pesmu, a više od 100 učestvovalo je u snimanju spota sa ciljem da se prikupe sredstva za lečenje ovih dečaka. Kada muzika postaje nada, podrška ostavlja neizbrisiv trag!

Ovogodišnji Nacionalni dan davanja i Festival filantropije realizuju se u okviru projekta Snaga aktivizma, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija i druge partnerske organizacije, među kojima su CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, Feministički kulturni centar BeFem, Fondacija Slavko Ćuruvija i Srpski filantropski forum.