Ovogodišnji Nacionalni dan davanja posvećen je mladima, pre svega organizacijama koje se bave mladima, njihovim potrebama, problemima, nedoumicama. Mladi se nalaze u dobu života u kom pomoć može presudno da promeni kvalitet života, ali i pogled na svet. Ako uspemo da pomognemo mladima, pomogli smo da se formira nova generacija koja će znati kako da pomaže onima koji dolaze posle njih.

Organizacija koja je svojim zalaganjem i radom zavredila ovogodišnje svedočanstvo dobrote je Udruženje Okular.

Ova nevladina, neprofitna organizacija teži jačanju društvenog aktivizma dece i mladih i unapređenju kvaliteta života u lokalnoj zajednici i šire, kroz bavljenje istraživanjima i implementaciju projekata i drugih aktivnosti koje za osnov imaju sledeće oblasti: edukaciju, obrazovanje, ljudska prava, obrazovnu i socijalnu inkuziju, društveni aktivizam i volonterizam.

Ovogodišnji Nacionalni dan davanja i Festival filantropije realizuju se u okviru projekta Snaga aktivizma, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija i druge partnerske organizacije, među kojima su CRTA, Krovna organizacija mladih Srbije, Feministički kulturni centar BeFem, Fondacija Slavko Ćuruvija i Srpski filantropski forum.